Miljö

Det är lätt att tänka att våra små, enskilda insatser för miljön inte spelar någon roll. De märks väl ändå inte i det stora hela, eller? Självklart kan ingen på egen hand vända utvecklingen men om alla bidrar med sin del kan vi göra det tillsammans!

Handla lokalt, vi är en av få leverantörer som har vårt huvudlager i vår omedelbara närhet. Medför att vi kan samordna leveranserna och har korta transportvägar till dig som kund. Vår distributör har ett fortlöpande miljöarbete med en modern bilpark.

Några saker du kan göra för att värna om miljön:

Återvinningslådan för toner:
När du använder återvinningslådan för toner och bläck bidrar du till att materialet återanvänds. På så sätt behöver inte nytt material användas nästa gång du köper en tonerkassett. Både lådan och hämtningen är gratis! (Se art.nr 9990 i vår webbutik.)
Produkter tillverkade av återvunnet material:
Det blir mer och mer vanligt att producenterna använder återvunnet material vid tillverkningen, t.ex. i produkter av papper, kartong och plast. Håll utkik efter sådana alternativ när du gör dina inköp.


Pennor med refillsystem:
Väldigt många pennor har utbytbara patroner eller påfyllningssystem. Glöm inte att fråga efter refillpatroner/påfyllning nästa gång du köper pennor.
Lågenergilampor:
Alla använder vi oss av lampor och armaturer. Genom att välja lågenergilampor och -lysrör får du en lägre elräkning och belastar miljön mindre.


Solcellsdrivna räknare:
Varför använda batterier när det finns en kostnadsfri energikälla som kan göra jobbet?
Laddningsbara batterier och batteriladdare:
Med en batteriladdare och laddningsbara batterier kan du återanvända samma batterier om och om igen. De är visserligen lite dyrare per styck men med tanke på att du inte behöver köpa nya inom den närmaste framtiden blir det en stor besparing – både för plånboken och för miljön.


Korrigeringsprodukter med refillsystem:
Genom att välja en korrigeringsprodukt med refillsystem kan du återanvända själva hållaren och behöver inte köpa en ny varje gång!
Miljömärkning
Vi vill underlätta för dig som miljömedveten kund att göra smarta inköp, bland annat genom att erbjuda ett stort utbud av miljömärkta produkter. Med det menar vi de som märkts med någon av de officiella miljömärkningarna som du kan läsa om nedan. Andra ”märkningar” och symboler som är så vanliga i dag använder vi oss inte av eftersom de egentligen inte ger någon vägledning alls; vem som helst kan sätta ett grönt blad eller någon annan symbol på sin produkt, kalla den ”miljövänlig” eller ge den ett ”grönt” namn för att du som kund ska tro att produkten är bra ur miljösynpunkt. Men vi vill att du som kund ska kunna känna förtroende för miljömärkningarna och använder därför bara de som har oberoende tredjepartskontroll.

Länk till http://www.rkv.se/RKV/Miljo.html